Více než jen "Blechy". Originální výroba v Česku, na míru vyrobené materiály

1. 8. 2021

Zaznamenali jsme několik příspěvků z ČR i ze zahraničí, které srovnávají SuperAce Tennis s hrou Blechy (Tiddlywinks). To ale neodpovídá skutečnosti, a my se pokusíme vysvětlit proč. 

Hra SuperAce Tennis je založena na mechanice, kterou mnozí znají z dětské hry Blechy nebo anglické verze Tiddlywinks. To je ale také jediná podobnost, kterou tyto hry mají. SuperAce Tennis má patentovaný herní princip, který věrně napodobuje skutečný tenis. Stejně jako v reálu se hráč snaží dostat soupeře do situace, kdy není schopen míček doběhnout, nebo ho naopak vyčerpat hrou na jistotu a trpělivě čekat na jeho chybu. Záleží nejenom na technice odpalu, ale také na taktickém vedení hry. A to dvojnásob platí pro čtyřhru. Tam je strategie ještě důležitější. Pravidla naprosto přesně odpovídají opravdovému tenisu!

Důkazem toho je, že aplikace, kterou jsme ke hře vyvinuli, aby usnadnila počítání skóre, se dá využít i při skutečném tenisovém zápasu. Aplikace je samozřejmě vyvíjena naší hře na klíč, má velmi důmyslné intuitivní ovládání, dokáže vést statistiky, analyzovat hru a mnoho dalšího. 

Materiál, z něhož je hrací plocha vyrobena je výsledkem našeho dvouletého testování. Má sametový, hebký povrch, který umožňuje přesný odpal a tlumí dopad. Na rubu je vrstva z černé pryže, která bezchybně přilne na podklad (stůl, rovná deska) a nesmeká se. V herní branži se podobné matriály občas používají pro hrací plochy různých fantasy her. Odborně se jim říká game mats a jsou poměrně nákladné. 

Technologie potisku nám umožňuje použití libovolné barvy a grafického vzoru. Pro zájemce o tzv. customizaci můžeme vytvořit design kurtu na přání. Hra tak může být originálním dárkem, který nikdo jiný nemá, anebo reklamním či dárkovým předmětem pro firmy. 

Také ostatní herní komponenty jako síť a dřevěné figurky, ale i obal ve tvaru tubusu jsou vyrobeny z kvalitních materiálů u nás v České republice. Tubus není obalem na jednorázové použití, ale slouží k uložení a ochraně hrací plochy před poškozením a je ideálním řešením pro přepravu. 

A nakonec ta nejdůležitější součástka. To je ona „blecha“, která v naší hře představuje tenisový míček a která jediná je pojítkem se stejnojmennou hrou. Musí jít dobře odpalovat, létat vzduchem, pokud možno rovně bez rotací a po dopadu už zbytečně neodskakovat. Musí mít správnou hmotnost a tvar… A hádejte, kde si ji necháme vyrábět? Ve Velké Británii, která světu dala právě výše zmíněnou Tiddlywinks. Ale tím veškerá podobnost opravdu končí.